Rólunk

Rólunk

A Chameleon Comix kiadó 2015-ben alakult meg egy kis családi vállalkozásként, eredetileg azzal a céllal, hogy állandó megjelenési platformot biztosítson a magyar képregényalkotóknak, és népszerűsítse az olyan izgalmas, ám idehaza kevésbé populáris zsánereket, mint a horror és a posztapokaliptikus sci-fi.

A könyvkiadásba 2018-ban vágtunk bele egy olyan novelláskötettel, amelyet jeles hazai képregényírók és -rajzolók töltöttek meg a legkülönfélébb műfajú és témájú történeteikkel, a krimitől kezdve a Monarchia-kora beli ördögűzésen át az akciófilm-paródiáig.

2020-ban a klasszikus fantasyt is beemeltük a kínálatunkba: a Chameleon Comix lett a hivatalos magyarországi kiadója Steve Jackson és Ian Livingstone méltán népszerű lapozgatós könyveinek, az 1982-es indulása óta világszerte milliós példányszámban eladott Fighting Fantasy sorozatnak. Gyerekkorunk kedvenc brit szerzőpárosa mellett szeretnénk megismertetni a magyar olvasókkal egy nem kevésbé tehetséges angol játékkönyírót, Jonathan Greent is, akinek az ACE Gamebooks sorozatában olyan ismert irodalmi és történelmi alakok bújnak új köntösbe, mint a Mikulás, a Krampusz, Drakula gróf és Beowulf.