Szerzőink

Szerzőink

Ian Livingstone

író, játékfejlesztő

Ian Livingstone 1975-ben Steve Jacksonnal közösen alapította meg legendás játékgyártó cégét, a Games Workshopot, amely Európában elsőként forgalmazta a Dungeons & Dragons szerepjátékot. 1982-ben társszerzőként írta meg A Tűzhegy varázslóját, annak a Fighting Fantasy-sorozatnak a nyitókötetét, amelyből később csaknem 20 millió példányt adtak el világszerte. 

Ő maga 16 játékkönyvet írt ebbe a szériába, többek között a Tolvajok városát, a Halállabirintust, A veszedelem kikötőjét és az Allansia bérgyilkosait.

Ian Livingstone a videojáték-iparban is szép karriert futott be: a Tomb Raider-játékok diadalútja az ő elnöksége alatt indult el az Eidos kiadónál. A videojáték-iparban szerzett elévülhetetlen érdemeiért 2002-ben BAFTA-díjat vehetett át, 2013-ban pedig megkapta A Brit Birodalom Rendje kitüntetés parancsnoki fokozatát. Livingstone emellett hatalmas társasjáték-rajongó: ezernél is több játékot tudhat magáénak az otthoni gyűjteményében.

Kiadónknál megjelent művei:
– Az országút harcosa képregény (2019)
– Allansia bárgyilkosai (2020)
– A veszedelem kikötője (2020)

Balla Krisztián

régésztechnikus, illusztrátor

Balla Krisztián is ahhoz a generációhoz tartozik, akit tinédzserként azonnal rabul ejtett a Fighting Fantasy sorozat. Képregény-, rajzfilm- és könyvélményei alapján már gyerekként is rengeteget rajzolt, később az Iparművészeti Egyetemen tanult egy évig animációt, így a grafika iránti szenvedélye szépen lassan a szakmájává vált. 

2011-ben néhány képe bekerült a neves illusztrátor, Craig Musselman szerkesztésében megjelent Machines and Magic című, lélegzetelállító sci-fi és fantasy festményeket bemutató művészeti albumba. 

Ádáz vicsorú törpéit, háztetőkön settenkedő kincsvadászait és a viccesen nagy orrú, vakarcs goblinjait elnézve azonnal a Fighting Fantasy és a Warhammer jut az ember eszébe. Ezért is esett pont rá a Chameleon Comix kiadó választása, amikor magyar illusztrátort kerestünk a készülő Tolvajok városa képregény megrajzolásához, valamint a Fighting Fantasy sorozat hazai kiadásának illusztrálásához.

Eddigi munkái a Chameleon Comix kiadónál:
– Allansia bérgyilkosai (2020): fekete-fehér illusztrációk
– A veszedelem kikötője (2020): borítókép

Kapcsolódó termékek:

No posts found!

Lakatos István

író, képregényíró

Lakatos Istvánt ma már nemcsak idehaza emlegetik úgy, mint a magyar Tim Burton: az Emma és Tesla-regények nemzetközi sikere nyomán Szerbiában is megkapta ezt az eposzi jelzőt. Pedig jóval több ő, mint egy szomorkodva mosolygó, kelet-európai epigon! Fékezhetetlen képzeletében jól megfér egymás mellett a szakállas öregemberre hasonlító Isten, a téglarakás mellett parkoló Polski Fiat, a panelház konyhájában tomboló Tyrannosaurus rex és a gonosz mosómedve, aki ki akarta mosni a világot!

Alfabéta- és IBBY-díjas könyvei és képregényei a XXI. századi, kütyüfüggő nemzedékkel is megszerették az olvasást – hiszen István 2007 óta kápráztatja el a közönséget olyan izgalmas történetekkel, mint a Lencsilány, az Óraverzum, a Miserere Homine vagy A majdnem halálos halálsugár. A Chameleon Comixnál 2017-ben megjelent albuma, a Mesék az ágy alól István 2009 és 2016 között publikált hosszabb-rövidebb képregényeit gyűjtötte egybe. A kötet csupa izgalmas olvasmányt nyújt mindenkinek, aki kedveli Andersent, Csáth Gézát, a sci-fit, a dark fantasyt és a ‘80-as évek retrót. Akinek pedig nem elég ennyi bepillantás a Lakatos-univerzumba, tegyen egy próbát a Képtelen történetek, másvilági mesék című kötetünkkel is, nem fogja megbánni: a nyitónovellában István A kis gyufaárus lány történetét meséli újra, a főszerepben egy aranyos kiskutyával és egy Ctulhu-csápos szörnyeteggel!

Kapcsolódó termékek:

No posts found!

Rhianna Pratchett

író, játékfejlesztő

Rhianna Pratchett ma már a saját jogán is olyan ismert és elismert alkotója a nemzetközi szórakoztatóiparnak, mint édesapja, a sajátos humorú angol fantasy szerző, Terry Pratchett. A 2000-es években olyan videojátékokon dolgozott sztoriíróként, mint a Heavenly Sword, az Overlord és a Mirror’s Edge, majd pedig vezető íróként hozta vissza a köztudatba Lara Croftot és emelte ismét kultikus státuszba a Tomb Raider franchise-t a 2012-es Tomb Raider-reboottal, valamint annak 2015-ös folytatásával, a Rise of the Tomb Raiderrel. Számos Tomb Raider- és Vörös Szonja-képregény írója, első Fighting Fantasy-játékkönyve, a repülő szerkezetekkel és tengeri szörnyekkel teli Crystal of Storms 2020 őszén jelent meg.