Szólj hozzá!

Kiadói tervek a 2021-es évre

Rengeteg kérdést kapunk a kiadó 2021-es (és még távolabbi terveivel) kapcsolatban – íme pár konkrétum.

2021 első felében adjuk ki Ian Livingstone-tól a Return to Firetop Mountaint (ez a Tűzhegy varázslója folytatása), valamint Rhianna Pratchett Crystal of Storms című, angolul 2020 őszén megjelent játékkönyvét. Utóbbit egy új, fekete öves Pratchett-rajongó fordító tolmácsolásában olvashatjátok majd, Lakatos István új illusztrációival kísérve.

2021 második felében jön a Halállabirintus újraszerkesztett kiadása (külcsínben és hangulatban is a Balla Krisztián által illusztrált Allansia bérgyilkosaihoz fog igazodni), év végén pedig Jonathan Greentől (ő írta többek között a Démonlovagokat!) egy csodálatos dark fantasy karácsonyi mese, a ‘TWAS – The Krampus Night Before Christmas, Tony Hough pompás rajzaival. Ezt a kötetet eredetileg 2020 karácsonyra akartuk kihozni, de sajnos a koronavírus miatt, ahogy annyi más cégnek, nekünk is át kellett strukturálnunk a kiadói terveinket, és át kellett csoportosítani az erőforrásainkat.

A fenti 4 kötet megjelenése betonbiztos, 110%, hiszen aláírt szerződésünk van róla a britekkel, és előre kifizettük a jogdíjakat is értük.

Természetesen 2022-re is vannak terveink. Egy újabb „X kötetes Scholastic-csomag” jogainak megvásárlásánál mindenképp szóba jön majd a 2022-re tervezett Tolvajok városa képregény mellé a Tolvajok városa játékkönyv új kiadása (hogy Iain McCaig eredeti képeivel vagy a képregényt rajzoló Balla Krisztián új illusztrációival, az még messze nem dőlt el), a 2018-as Gates of Death, valamint a Rakéta Kiadónál anno betervezett, de már meg nem jelent Creature of Havoc.

Amennyiben 2022-ben, a Tűzhegy eredeti megjelenésének 40. évfordulójára Ian Livingstone és Steve Jackson tényleg elő fog rukkolni egy vadonatúj Fighting Fantasy-könyvvel, az a kötet nálunk is elsőbbséget fog élvezni.

Emellett amennyiben sikert arat idehaza a ‘TWAS, örömmel folytatjuk majd a sort Jonathan Green többi pompás ACE Gamebooks-kötetével, melyekben olyan ismert irodalmi alakok szerepelnek, mint Beowulf vagy épp Drakula gróf!

Egy kiadó életében, legyen az kicsi vagy nagy, egyáltalán nem ördögtől való, hogy menet közben megváltozik a menetrend, pláne olyan nagy horderejű változások esetén, amelyek gyökeresen alakítják át az addigi olvasási és könyvvásárlási szokásainkat (lásd az Alexandra kiadó és a bolthálózatának bedőlése, a 2008-as gazdasági válság, a mostani pandémia, stb.) A fentiekhez hasonló, hosszabb bejelentések közt mindig a legfrissebb az irányadó – a Facebookon is, és a webshopunk kiadói blogján is.

Várnak tehát mindenkit az új kalandok, „életerő pontjaitok sose fogyjanak el!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük